2. tammikuuta 2011

Yksityisyyden suojan kehitys ja tulevaisuus

Nämä kuvat ja tekstit eivät taida tarvita paljon alustusta, kommenttia, eivätkä analyysiä. Miettikää näitä asioita omassa pääkopassanne. Näin nopeasti ovat asiat muuttuneet. Oletko edes tietoinen tästä muutoksesta? Ketä tämä tilanne hyödyttää? Haluatko itse todella tätä?






Taulukko/kuvat ovat peräisin Facebook-ryhmästä Sanon EI lisääntyvälle valvonnalle, kyttäämiselle ja holhoamiselle. Suosittelen liittymään, jos Facebookissa olette.

Kyynikoille todettakoot, että Facebook ei ole merkittävä tietosuojariski, koska voitte itse valita, mitä tietoja sinne laitatte ja jaatte muille. Sitä, mitä tietoja teistä viranomaiset ja yksityiset yritykset keräävät ja jakavat, ette voi hallita mitenkään, paitsi äänestämällä fiksummin seuraavissa vaaleissa ja/tai ryhtymällä kansalaisvastarintaan näitä tahoja kohtaan.

6 kommenttia:

  1. Kyynikoille todettakoot, että Facebook ei ole merkittävä tietosuojariski, koska voitte itse valita, mitä tietoja sinne laitatte ja jaatte muille.

    Johan pomppasi. Facebookin tietosuojariski muodostuu ensisijaisesti siitä graafista, mikä syntyy, kun "frendaat" kavereitasi siellä palvelussa. Loput on pelkkää kuorrutusta.

    Kaiken muun sinusta saa tietoon muutakin kautta, mutta tuota suhdeverkostoa ei. Se on nimenomaan se, mikä tekee Facebookin tietokannasta mittaamattoman arvokkaan.

    VastaaPoista
  2. Aika sairas artikkeli pakko sanoa. Mistähän lehdestä tuo on? Minä ainakin epäilen ilmastonmuutosta hamaan loppuun saakka, se on varma

    VastaaPoista
  3. > Facebookin tietosuojariski
    > muodostuu ensisijaisesti siitä
    > graafista, mikä syntyy, kun
    > "frendaat" kavereitasi siellä
    > palvelussa. Loput on pelkkää
    > kuorrutusta.

    Muuten hyvä, mutta Facebookin "kavereiksi" valikoituu paljon enemmän populaa kuin ne "kaverit", keiden kanssa hengailen. Lähinnä kyse on tuttavista ja tuttavien tuttavista. Onhan tuossa tietysti tietosuojaprobleemaa jos asian niin näkee. Minä en näe.

    Vai tekeekö Facebook jotain sillä tiedolla, että Ilkka Kanervalla on vaikka 4983 fania? Tuskin. Sosiaaliset verkostot paljastuvat erilaisilta keskustelufoorumeilta(kin) jopa paremminkin kuin naamakirjasta.

    VastaaPoista
  4. Listaa voisi jatkaa. Ennen: sormenjäljet otettiin rikollisilta kansalliseen rekisteriin, Nyt: sormenjäljet otetaan kaikilta kansalliseen rekisteriin. Ennen: Tiekamera kuvasi jos ajoi ylinopeutta, Nyt: Tiekamera kuvaa rekisterinumeron AINA kun auto ohittaa ensimmäisen tarkistuspisteen.

    VastaaPoista
  5. Itse toimin periaatteella: Mitä vähemän tietoja annat itsestäsi mihinkään, sitä parempi.

    Siksi en ole facebookin jäsen.

    muuten hyvä kirjoitus ja porukoiden pitäis oikeasti pikkusen käyttää aivoja ja todeta ettemme missään lintukodossa, jossa yksityisyyttämme suojellaan.

    VastaaPoista
  6. Herra Jansson ei sitten varmaan näe ongelmana sitäkään, että Facebook apps can now access your home address and mobile phone number.

    Itseäni ainakin vituttaisi, jos olisin joskus erehtynyt rekisteröitymään FaecesBookiin.

    VastaaPoista