15. huhtikuuta 2012

Kaksinaismoralismista ja idiotismista

Kertokaapa, miksi toinen näistä paidoista on kiva, kapinallinen ja hyväksyttävä, mutta toinen sairas, törkeä ja loukkaava?

Tämmöiset asiat kertovat minusta aika paljon ihmisten kaksinaismoralismista ja idiotismista. Puhumattakaan ihmisten oman ajattelukyvyn vajavaisuudesta ja kaikenlaisesta kriittisyyden puutteesta. Millään loogisella päättelyllä ei näet voi hyväksyä toista ja tuomita toista näistä paidoista. Kuitenkin vähintään 90% ihmisistä hyväksyy toisen ja tuomitsee toisen.

George Carlin totesi aikoinaan (vapaasti suomennettuna):"Ajatelkaa, miten tyhmiä ihmiset keskimäärin ovat. Ajatelkaa sitten, että tilastollisesti tarkasteltuna puolet heistä on vielä sitäkin tyhmempiä."

Pelottavinta ja hulluinta tässä kaikessa on se, että myös nuo ihmiset saavat äänestää vaaleissa ja enemmistönsä turvin pakottaa kaikki muutkin tekemään kuten he haluavat. Eli kaksinaismoralistiset idiootit, joilla on vajavainen päättelykyky ja olematon kriittisyys asioihin, saavat sanella, miten sinun ja minunkin pitää elämäämme elää. Mikäli joku pystyy löytämään tuostakin jonkun järkiperusteen ja logiikan, kertokaapa sekin minulle.

7 kommenttia:

  1. Tästä ilmeisesti huomenna julkaistava Björn Wahlroosin kirjakin tulee kertomaan.

    VastaaPoista
  2. George Carlin totesi aikoinaan (vapaasti suomennettuna):"Ajatelkaa, miten tyhmiä ihmiset keskimäärin ovat. Ajatelkaa sitten, että tilastollisesti tarkasteltuna puolet heistä on vielä sitäkin tyhmempiä."

    Joo, tuo on hauska juttu ja George on nerokas, mutta keskimääräinen tyhmyys ei tarkoita, että puolet väestöstä olisivat tätä tyhmyyden tasoa tyhmempiä. Tämä johtuu siitä, että tyhmyyden jakauma populaatiossa voi olla vino. ;-)

    Tyhmyyden mediaani kertoisi sen mitä tyhmyyttä tyhmempiä puolet väestöstä on.

    VastaaPoista
  3. On noilla kahdella tyypillä se ero, että Che Guevara ei olisi tappanut ketään, jos ihmiset olisivat suostuneet elämään kommunististen periaatteiden mukaan. Breivik tappaisi tai olisi tappanut joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  4. Uskoisitko, että libertariassa Breivikin kaltaisia ei olisi?

    VastaaPoista
  5. Kaikki ihmiset on kaksinaismoralisteja, paitsi libertaarit. He ovat oikeaoppisia ja tietävät miten tyhmän kansan tulee käyttäytyä.

    VastaaPoista
  6. Ei liity asiaan silleensä mut lukaise ja heitä kommenttia tästä http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/files/510AF37FD1A3851EC22579E0002EAB1C/$file/17-34-11%20ty%C3%B6ryhm%C3%A4raportti%20luonnos%2012042012.pdf

    VastaaPoista
  7. Tuo raportti vaikuttaa minusta kyllä hyvältä. Paljon esimerkkitapauksia kerrottuna ja perusteltuna. Eri asia sitten on, millaisia johtopäätöksiä siitä tullaan tekemään. Illmannin ollessa kyseessä, tuskin hyviä.

    VastaaPoista