28. marraskuuta 2013

Ajatuspoliisilta suojaan parempien nettipalveluiden taakse

Lienee selvää, että niskurointini Suomen ihmisoikeuksia polkevaa tuomioistuinjärjestelmää vastaan tulee poikimaan lisäseurauksia. Koska en tietenkään tule poistamaan tai sensuroimaan kirjoitustani, josta sain ajatusrikostuomion, Suomen mätä ja demlaantunut viranomaiskoneisto varmaankin pyrkii sen väkisin sieltä poistamaan, ehkä samantien koko bloginikin ihan vittumaisuuttankin. Google/Blogger tietenkin nöyränä alistuu Suomen viranomaisten sairaisiin pyyntöihin ja tekee likaisen työn heidän puolestaan. Tämä peli ei minulle vetele.

Olenkin hakemassa parhaillaan blogipalvelua (mieluusti sähköposti ja kotisivutkin voisi sinne toki laittaa), joka haistattaa pitkän Suomen läpimädälle viranomaiskoneistolle. Palveluntarjoajaa, jota ei voisi vähempää kiinnostaa Suomen viranomaisten valitukset ja vaatimukset. Hinnallakaan ei ole niin väliä, koska kyse on periaatteesta: Sananvapauden käyttämisestä ja ison keskisormen näyttämisestä Suomen ajatuspoliisille ja ylipäätään viranomaisille.

Luonnollisesti kaikki yhteydet kyseiseen palveluun pitäisi aina olla vähintään TLS-salauksen takana, mieluiten ylläpidot jne. vieläpä SSH:n kautta. Tor-yhteys olisi tietenkin isoa plussaa, mutta kaikkea ei varmaankaan voi saada. Tärkeintä olisi, että viranomais tai muut tahot eivät pystyisi salakuuntelemaan liikennettä tuonne palvelimille, eivätkä myöskään luotettavasti osoittamaan, kuka sinne milloinkin mitäkin esimerkiksi lataa.

Osaatteko suositella jotain tuohon tarkoitukseen soveltuvia palveluita?

EU-alueelta ei ainakaan parane mitään palvelua ottaa, se on selvää. Sveitsissä olisi tarjolla eräitä houkuttelevia palveluita, mutta en ole varma, miten hyvin ne suhtautuvat Suomen viranomaisten poisto- yms. pyyntöihin. Venäjä on tietenkin yksi hyvä vaihtoehto, en usko että heitä voisi vähempää kiinnostaa Suomen viranomaisten vaatimukset ja ruikutukset. Jokin kauempanakin oleva palvelu, esimerkiksi Panamassa tai Kaukoidässä voisi myös ajaa asiansa esimerkillisesti. Sinne ei Suomen viranomaisen karvainen käsi yllä sitten millään.

Yksi vaihtoehto on toki laittaa kaikki kirjoitukseni ja muut jutut tor-verkkoon. Joko omalle koneelleni laitettavaan tor-palvelimeen tai sitten ostamalla ulkopuoliselta taholta ko. palvelu. Sepäs viranomaista vituttaisikin oikein urakalla. Ongelmana torrissa on kuitenkin se, että suurinosa ihmisistä ei sinne osaa mennä (vaikka se on todella helppoa), eivätkä hakukoneet indeksoi sen sisältöäkään. Sähköpostin sullominen tor-verkkoon voi olla aika tuskaisaa, etenkin jos postin pitäisi olla tavoitettavissa myös selkoverkosta käsin.

Pitää pureskella tilannetta ja hakea sopivaa palvelua. Kyllä erilaisia palveluita on tarjolla kasapäin, mutta sen selvittäminen, mitkä niistä oikeasti ovat luotettavia, onkin oma urakkansa.

4 kommenttia:

  1. Olen lukenut blogiasi useita vuosia, alkaen siitä kun vasta noin 40vuotiaana ensimmäisen kerran tutustuin tietokoneisiin ja nettiin, olet ollut kirjoituksinesi suureksi avuksi, jotenkin vaan on alkanut tuntua että et turhaan vetäisi hernettä nenääsi, varmaan tiesit mitä ns. eliitti ja ns. oikeuslaitos suhtautuu oikean tiedon jakamiseen? Paasikivi aikoinaan käski katsoa karttaa.Jaksamista sinulle...

    VastaaPoista
  2. Tee ensiksi ero anonyymisyyden ja sensuroitavuuden välillä. Ensimmäiseen kohtaan ei valitettavasti ole ratkaisua niin kauan kuin kirjoitat omalla nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä.

    Jälkimmäiseen voit vaikuttaa julkaisualustan valinnalla. prism-break.org neuvoo, katso ainakin kohdat "media publishing" ja "anonymizing network".

    VastaaPoista
  3. > Tee ensiksi ero anonyymisyyden
    > ja sensuroitavuuden välillä.
    > Ensimmäiseen kohtaan ei
    > valitettavasti ole ratkaisua
    > niin kauan kuin kirjoitat omalla
    > nimellä tai tunnistettavalla
    > nimimerkillä.

    Tuo on totta, en tuonut tuota riittävän selvästi esille.

    > Jälkimmäiseen voit vaikuttaa
    > julkaisualustan valinnalla.
    > prism-break.org neuvoo, katso
    > ainakin kohdat "media
    > publishing" ja "anonymizing
    > network".

    Katsottu on. Toinen palvelu ei ole oikeastaan blobi ja toinen on, mutta se on Italiassa, joten eipä käy sekään.

    Itse katselin esimerkiksi tuollaista kuin www.anonymousspeech.com , joka vaikuttaa ihan hyvältä kyllä. Joskin se on hieman hintava eikä suoranaisesti mahdollista blogin pitämistä. Omat kotisivut se toki mahdollistaa, jonne voi värkätä sitten mitä lystää, esim. blogin. Toisaalta saman vaivan saa halvemmalla hankkimalla vain kotisivut, joiden palvelimet ja toimittaja sijaitsee fyysisesti jossain hornan kuusessa, joten hänen ei tarvitse välittää Suomen poliisin vaatimuksista yhtään mitään.

    VastaaPoista